Houdt er nog iemand van Facebook?

Facebook gaat door zwaar weer, en dat uitgerekend een medeoprichter van WhatsApp – inmiddels verkocht aan Facebook – oproept Facebook te deleten, zal niet echt helpen.

Brian Acton hielp WhatsApp in 2009 oprichten. Facebook kocht de app in 2014 voor 16 miljard dollar, waar Acton minstens zes en een half miljard aan moet hebben overgehouden.

De ironie wil dat Acton in een grijs verleden bij Facebook solliciteerde en werd afgewezen, waarna hij aan WhatsApp begon.

De waarde van het aandeel-Facebook daalde binnen enkele dagen met meer dan 11 procent nadat rond het weekend bekend werd Cambridge Analytica op slinkse wijze de gegevens van tientallen miljoenen Facebookgebruikers had bemachtigd.
Cambridge was door Donald Trump ingehuurd om kiezers psychologisch te beïnvloeden.

Schade

Daarnaast wordt Facebook achtervolgd door een reeks van schandaaltjes en aanklachten, met als kers op de taart een aanklacht van investeerders die zeggen enorme bedragen te hebben verloren vanwege het Cambridgeschandaal.

Dat, zeggen de investeerders, kon gebeuren doordat Facebook zijn eigen privacyregels schond en derden toegang gaf tot de gegevens van miljoenen gebruikers zonder hun toestemming.

Dan zijn daar ook nog de zorgen van voormalige Facebooktoppers, die vinden dat het verslavende karakter van Facebook meehelpt de maatschappij te verzieken.

David Acton ziet maar één oplossing: drukken op de deleteknop.

Meer nieuws

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Luchtverkeersleiders in beraad

De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben in een spoed algemen leden vergadering besloten om per direct in actie te…

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Scroll Up