‘Facebook-verklaring van 1 dollar aan Russische Brexit-advertenties misleidend’

Facebook heeft Groot-Britannië misleid door te stellen dat Rusland minder dan 1 dollar spendeerde aan advertenties rond het Brexit-referendum. Dat stelt Damian Collins, de voorzitter van de Britse commissie die onderzoek doet naar Facebook en Russische inmenging tijdens het Brexit-referendum, in The Guardian.

Facebook verklaarde in december 2017 dat het bedrijf drie uit Rusland afkomstige advertenties had gevonden, die samen minder dan 1 dollar kostten. Uit ruim 3.000 advertenties die deze week door het Amerikaans Congres werden vrijgegeven, blijkt dat dit beeld incompleet was.

Jonathan Albright, nepnieuwsonderzoeker bij de Columbia University, vond in de vrijgegeven advertenties 45 stuks die gericht waren op het Verenigd Koninkrijk, vult de journalist van The Guardian aan op Twitter. Deze advertenties kostten volgens de onderzoeker bij elkaar meer dan 1.000 dollar.

Meer technologienieuws

Facebook kondigt twee videochat-apparaten aan

Facebook heeft zijn eerste eigen gadget aangekondigd. De Facebook Portal is een videochatscherm, beschikbaar in twee varianten. De Facebook Portals zijn vooralsnog alleen in de…

Scroll Up