Echtgenoot van Lilly pleegde zelfmoord, nu knuffelt ze de man die met zijn gezicht door het leven gaat

Lilly Ross zag voor het eerst de man die nu met het gelaat van haar overleden man door het leven gaat. Er volgde meteen een warme knuffel. En ja, dat kale plekje op de kin herkende ze nog als vanouds. “Jij kan daar nu ook geen haar krijgen, toch? Dat stukje van ‘Rudy’ zie ik in jou, het is fantastisch gelukt.” De gezichtstransplantatie had zestien maanden eerder plaatsgevonden in de Mayo Clinic in Rochester (Minnesota), schrijft HLN.be.

De twee tragedies die aan de basis lagen van het medische huzarenstukje blijven intussen nog steeds nazinderen. In 2006 schoot Andy Sandness zichzelf een kogel door de kin, waardoor zijn gezicht helemaal verwoest raakte. Bijna tien jaar later zou Calen ‘Rudy’ Ross met een pistool zelfmoord plegen.

Zijn vrouw Lilly nam toen de moeilijke beslissing om naast zijn organen ook zijn gezicht af te staan. “Andy heeft nu ook rode wangen en een kleine moedervlek op zijn neus. Maar voor de rest lijkt hij gelukkig niet al te fel op Rudy”, klinkt het.

Meer bizar nieuws

Vrouw met gigantisch achterwerk

Een jonge vrouw uit Ivoorkust heeft een enorm achterwerk. De vrouw zegt geen medische ingreep te hebben gedaan. Eudoxie Yao weegt ruim 94 kilo. De…

Designervagina’s nieuwste cosmetische hype

Nieuwe cijfers die op zaterdag op het internationale congres Annual World Congress of the International Master Course on Aging Science werden bekendgemaakt, hebben aangetoond dat…

Scroll Up