Duterte draagt leger op: ‘Schiet vrouwen door vagina’

Vrouwelijke rebellen moet je niet doden: je kunt ze het beste door de vagina schieten. Dat is volgens de Filipijnse president Rodrigo Duterte de beste manier om “de dreiging van vrouwelijke tegenstand” aan ta pakken.

Duterte zei dat het leger “verontrustende actie” zou moeten nemen om de dreiging van vrouwelijke rebellen het hoofd te bieden.

“Vertel de soldaten: ‘Er is een nieuw bevel van de burgemeester. We zullen jullie niet doden. Wij zullen alleen maar op jullie (vagina’s) schieten”. Zonder vagina zouden de vrouwelijke vechters nutteloos zijn, zo redeneerde de president.

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) vindt dat Duterte internationale humanitaire wetten heeft overschreden door zijn soldaten op te dragen vrouwelijke strijders door de vagina te schieten.

Duterte staat bekend om zijn denigrerende opmerkingen naar vrouwen.

Meer nieuws

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Aangeboden |  Yoga nader bekeken

Vandaag de dag blijft de wetenschap van yoga, die meer dan vijfduizend jaar geleden systematisch in India is ontstaan en geëvolueerd, in wezen de acceptatie…

Scroll Up