Divaliverlichtingsoproep aan de Surinaamse samenleving

Vandaag wordt in meer dan 130 landen van de Indiase Dispora (w.o. India, Trinidad, Guyana, Nepal, Mauritius, Maleisië, Indonesië, Canada, Engeland en Fiji) het Divalifeest groots gevierd.

Dit feest, ook wel het lichtjesfeest genoemd, heeft voor honderden miljoenen Hindoes in de wereld een zeer bijzondere betekenis en wordt gesymboliseerd als een overwinningsfeest van het goede op het kwade of ook wel van het licht op de duisternis.

In Suriname wordt dit feest ook groots gevierd en wordt het mede geplaatst in het licht van de bestrijding van het steeds toenemend moreel verval en criminaliteit in onze samenleving.

Stg. Organisatie Hindoe Media, OHM doet een dringend beroep op de samenleving al het nodige te doen dit streven te ondersteunen. Dit kan het beste door enkele dagen voor en vooral op de Divali dag zelf t.w. woensdag 26 oktober vegetarisch te zijn en uw huis, woon- en werkomgeving schoon te houden.

Licht (verlichting) in de avonduren en de vreugde die men ervaart bij het zien van het mooie daarvan is inherent aan het gegeven dat de mens ongeacht ras of geloof, licht boven duisternis prefereert. De boodschap die elk lichtjesfeest uitstraalt, is dan ook universeel. Door aan dit project mee te doen draagt u bij aan de verhoging van de sfeer en symboliek die uitgaat van Divali zijnde een overwinning van het goede op het kwade, van vrede op oorlog, van kennis op onwetendheid en van liefde op haat.

De overheid, het bedrijfsleven en de burgers worden opgeroepen om hun woning, winkel en kantoor des avonds te illumineren en te verlichten met dias en lampionnen.

Help mee om van Divali een jaarlijks terugkerend verlichtingsfeest te maken; een lichtbaken voor iedereen, voor Surinamers maar ook voor toeristen.(GFC)

Meer nieuws

Twaalf rijbewijzen ingevorderd in 6 dagen

De Motor Surveillance Dienst van het Korps Politie Suriname heeft van 7 tot en met 13 januari twaalf rijbewijzen van overtreders van verkeersregels ingevorderd. Vijfenvijftig…

Joan Wielzen toegelaten tot DNA

Joan Wielzen is vandaag toegelaten tot De Nationale Assemblee(DNA). Ze volgt Remi Tarnadie op die is benoemd tot districtscommissaris van Coronie. De pas toegelaten volksvertegenwoordiger…

Sekswerkers binnenkort belastingplichtig

De districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noordoost, Mike Nerkust, werkt er hard aan om sekswerkers in de toekomst belastingplichtig te stellen. Dit initiatief komt van het…

Workshop sari draperen een succes

Op verzoek van velen organiseerde het Lalla Rookh Museum het afgelopen weekend weer een workshop sari draperen. Vorig jaar april organiseerde het museum de workshop…

Scroll Up