Chinese taxidienst DiDi Chuxing staakt activiteit na dood passagier

De Chinese taxidienst DiDi Chuxing legt een van zijn activiteiten tijdelijk stil na de dood van een passagier. Vanaf zaterdag is een bepaalde carpooldienst van het bedrijf in heel China een week lang niet meer te gebruiken. De beslissing volgt op de dood van een passagier vorige week, meldt persbureau Reuters.

De vrouwelijke passagier is vermoedelijk door toedoen van haar chauffeur om het leven gekomen. Het voorval vond plaats in de stad Zhengzhou. Volgens een verklaring van DiDi Chuxing werd de vrouw vervoerd van een hotel bij het lokale vliegveld naar het centrum van de stad.

Hoe de 21-jarige vrouw precies om het leven is gekomen, is niet duidelijk. DiDi Chuxing heeft een beloning van 1 miljoen yuan uitgeloofd voor de tip die leidt naar een mannelijke chauffeur die als verdachte wordt gezien.

Delen:

Meer technologienieuws

Amnesty: ‘Twitter is een beerput voor vrouwen’

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft onderzocht dat vrouwen op Twitter consequent bovengemiddeld veel hatelijke, racistische en homofobe tweets krijgen toegestuurd. Volgens Amnesty is 7,1 procent van…

Delen:
Scroll Up