Chat-app Telegram definitief geblokkeerd door Rusland

Een rechtbank in Rusland heeft bevolen dat toegang tot Telegram vanuit het land moet worden geblokkeerd, meldt het Russische staatsbureau TASS. De telecomwaakhond Roskomnadzor vroeg de rechtbank in Moskou een week geleden om de chat-app te blokkeren voor Russische gebruikers.

Dat deed de toezichthouder, omdat Telegram niet wilde meewerken aan een verzoek van veiligheidsdiensten om een decryptiesleutel te leveren. Daarmee krijgen instanties toegang tot berichten van gebruikers die versleuteld zijn verzonden.

In Rusland telt Telegram zo’n 9,5 miljoen gebruikers. Wereldwijd zijn dat er 200 miljoen. De chat-app staat bekend als een veelgebruikt programma onder terroristen. Ze gebruiken de dienst om versleutelde berichten te versturen, zodat diensten niet mee kunnen lezen.

Meer technologienieuws

‘PlayStation 5 verschijnt pas in 2020’

Sony zou de PlayStation 5 pas in 2020 op de markt willen brengen. Geruchten over een nieuwe PlayStation-spelcomputer in 2018 of 2019 kloppen hoogstwaarschijnlijk niet….

Facebook wijst gebruikers op datalek

Facebook maakt aan gebruikers via een speciale pagina duidelijk of hun data mogelijk is gelekt aan Cambridge Analytica. Op deze pagina kunnen Facebook-gebruikers bekijken of…

Facebook scherpt advertentiebeleid aan

Adverteerders op Facebook moeten in het vervolg beloven dat zij informatie over hun publiek alleen met toestemming zullen gebruiken. Facebook wil hiermee misbruik voorkomen. Adverteerders…

Scroll Up