CEO Apple waarschuwt voor sociale media

Apple-CEO Tim Cook gelooft niet in het overmatig gebruik van technologie en waarschuwt voor sociale media. Dat deed Cook tijdens een bezoek aan een Britse school, meldt The Guardian. Cook bezoekt Europese scholen om een nieuwe programmeercursus voor scholieren te promoten.

Cook ging ook in op de invloed van sociale media. Sociale media krijgen de laatste tijd veel kritiek. Zo zijn verschillende oud-topmensen van Facebook kritisch over de risico’s die het sociale netwerk met zich meebrengt.

Voormalig Facebook-topman Chamath Palihapitiya stelde onlangs nog dat sociale media als Facebook een gevaar zijn voor de maatschappij. Facebook reageerde daarop door te stellen dat het maatregelen doorvoert om positief gebruik van zijn netwerk te bevorderen.

Apple kreeg eerder deze maand zelf nog kritiek over het gebruik van de iPhone door kinderen. Twee grote aandeelhouders van het bedrijf vragen Apple om ouders meer controle te geven over wat kinderen wanneer op hun iPhones kunnen doen.

Ook roepen ze op de gevolgen van langdurig gebruik van telefoons door kinderen te onderzoeken. Apple reageerde na de kritiek met de belofte om ouders meer controle te geven over wat hun kinderen op iPhones en iPads doen.

Meer technologienieuws

Slimme assistent Google wordt beter

Smartphonemakers worden van Google de mogelijkheid om de Google Assistant te integreren met hun toestellen. Hierdoor wordt het mogelijk dat commando’s opgevolgd wordt door de…

Google aangeklaagd voor discriminatie

Internetgigant Google is aangeklaagd door een ex-medewerker voor mogelijke discriminatie . Het bedrijf werd aangeklaagd voor onder meer discriminatie, intimidatie, pesterijen en onrechtmatige beëindiging van…

32 jaar cel voor oplichting via internet

De rechter heeft een Britse academicus, die zichzelf op internet voordeed als een vrouwelijke artiest, een gevangenisstraf van 32 jaar opgelegd voor het afpersen van…

Drones helpen bij cholerabestrijding in Malawi

Een hulporganisatie gebruikt drones in Malawi om gebieden in kaart te brengen waar cholera uitgebroken is. Kaarten worden uitgeprint en gebruikt door bewoners voor hygiëneverbetering….

Microsoft stopt beperkte 10 S Windows-versie

Microsoft gaat de zuinige editie van zijn besturingssysteem, Windows 10 S, niet meer aanbieden als losstaande versie. In plaats daarvan wordt het beperkte besturingssysteem geïntegreerd…

Scroll Up