Broekriem navigeert je overal naar toe

De Italiaanse ontwerper Marco Zagaria bedacht een manier om een navigatiesysteem te kunnen gebruiken zonder afgeleid te worden door een beeldscherm of een stem die je ergens naar toe probeert te sturen.

Zijn vinding, de Ubivade, is een navigatieriem. Inderdaad, een ‘gewone’ broekriem, waar zestien vibrerende motortjes in zijn verwerkt.

De wijze van vibreren en de plek die vibreert vertelt de gebruiker welke richting die op moet. De Ubivade is geschikt voor elke manier van reizen: te voet, op de fiets of bromfiets, per bus of in de auto.

De riem werkt via Bluetooth samen met een app die je moet downloaden. Je voert je bestemming in, stopt de telefoon in je zak en “je laat de Ubivade de rest doen” beschrijft Zagaria de werking.

Hij belooft dat je lichaam na korte tijd automatisch gaat reageren op de informatie die de riem naar je hersenen stuurt.

Opladen van de batterij kan gewoon via een usb-aansluiting (een volle batterij gaat een week mee), en de app werkt op elk type smartphone. De riem wordt gemaakt in diverse kleuren.

Meer technologienieuws

Giphy-functie weg bij Snapchat en Instagram

Snapchat en Instagram hehben de Giphy-functie tijdelijk uitgeschakeld. Dit gebeurde nadat een racistische gif opdook tussen de zoekresultaten bij gebruikers. Het is niet duidelijk wanneer…

Facebook Lite in VS en Europa

Techgigant Facebook lanceert de Facebook Lite app vrijdag in de VS, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland en Nieuw-Zeeland. De app zal uiteindelijk…

Toename digitale aanvallen binnen EU

Uit een jaarverslag van de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) over 2017 blijkt een lichte toename van economische digitale spionage. Het rapport laat zien…

Goedkopere versie MacBook Air Apple

In het tweede kwartaal van 2018 komt Apple met een goedkopere versie van de MacBook Air. Het bedrijf wil met de goedkopere 13 inch MacBook…

Scroll Up