Binnenkort alle dorpen voorzien van telecommunicatiediensten

Na de opdracht te hebben gehad van de regering om het binnenland te ontsluiten, heeft het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) alles in het werk gesteld om communicatie naar het achterland te brengen. “Op vijf dorpen na zijn alle gemeenschappen in het binnenland met elkaar verbonden”, zegt Mike Antonius, waarnemend directeur bij Telesur.

Antonius sprak in het weekeinde bij de ingebruikname van het medisch centrum te Tapoeripa. Het ontsluiten van het binnenland is niet gemakkelijk geweest daar sommige gebieden moeilijk toegankelijk zijn.

Met de opening van het medisch centrum is volgens hem duidelijk hoe belangrijk communicatie is, aangezien medici op afstand met elkaar contact moeten en kunnen onderhouden. “Behalve telecommunicatie is nu digitale televisie ook beschikbaar in de verschillende dorpen”, geeft Antonius aan.

Er is alvast ervoor gezorgd dat de parastatale media STVS en ATV tot in het verre binnenland ontvangen worden, zodat de bevolking weet wat er in de wereld gebeurd.

Na Tapoeripa dat recentelijk is voorzien van de telecomvoorzieningen zal Telesur verder de diensten uitbreiden tot aan het dorp Alalapadu aan de zuidgrens met Brazilië. Dit project moet dit jaar nog worden afgerond, gaf de Telesur directeur te kennen.

Meer nieuws

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Luchtverkeersleiders in beraad

De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben in een spoed algemen leden vergadering besloten om per direct in actie te…

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Scroll Up