Bendelid verwondde discopubliek met bijtend zuur

Het ex-vriendje van een Brits model, presentatrice en reality tv-ster Ferne McCann, werd maandag schuldig bevonden aan een van de ergste aanvallen met bijtend zuur.

Arthur Collins (25) zegt dat hij in april in de Londense nachtclub Mangle het nieuws vierde van de zwangerschap van  zijn toenmalige vriendin McCann.

Op beelden van beveiligingscamera’s is te zien hoe hij het zuur gooit over de dansende menigte. Er ontstond onmiddellijk grote paniek toen mensen merkten dat hun huid wegbrandde.

 

22 personen meldden dat zij verwondingen hadden opgelopen, drie slachtoffers waren tijdelijk blind en één van hen ziet nog steeds slecht.

Collins beweert dat hij zich niet realiseerde dat de vloeistof zuur was: die zou hij hebben afgepakt van twee mannen die hij had horen zeggen dat zij het in het drankje van een vrouw zouden doen.

De Engelse krant The Mirror schrijft dat de zuuraanval een uit de hand gelopen ruzie tussen drugsbendes was. Collins zou het zuur gegooid hebben naar een groep rivalen die hem eerder ook hadden gepakt.

Meer nieuws

Man aangehouden voor oplichting seniorenburgers

Surveillerende politieambtenaren hebben dinsdag de 45-jarige Widjai N. aangehouden die zich de afgelopen maanden schuldig heeft gemaakt aan oplichting en verduistering. Zijn slachtoffers zijn seniorenburgers…

Para buigt zich over problemen Inheemse dorpen

Overheidsfunctionarissen en volksvertegenwoordigers hebben onder leiding van districtscommissaris (dc) Armand Jurel werkbezoeken gebracht aan ver gelegen Inheemse dorpen in Para. Bij deze bezoeken is van…

Planeet aarde raakt leven en water kwijt

De aarde raakt in rap tempo planten, dieren en schoon water kwijt, zegt de Verenigde Naties in vier nieuwe wetenschappelijke rapporten over biodiversiteit. Het gaat…

52 vreemdelingen gedeporteerd in februari

De afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname heeft in februari 52 vreemdelingen het land uitgezet. Deze illegalen zijn van verschillende nationaliteiten. Het gaat…

Verkrachte tiener sterft tijdens bevalling

Een 14-jarig meisje stierf in Paraguay vanwege complicaties bij de bevalling. Familieleden zeggen echter dat haar dood te wijten is aan medische fouten, schrijft UltimaHora….

Autobestuurder laat leven achter stuur

De 59-jarige Ivan Kemble heeft donderdag het leven gelaten in zijn voertuig. Volgens het onderzoek reed de bestuurder over de Nidhastraat en ging richting Leysweg….

Scroll Up