Apple-oprichter sluit Facebook-account na privacyschandaal

Steve Wozniak, één van de oprichters van Apple, is gestopt met Facebook, omdat hij het niet eens is met de manier waarop het bedrijf met persoonsgegevens omgaat.
Dat maakte Wozniak bekend in een e-mail aan USA Today.

Wozniak maakt zich steeds meer zorgen om hoe Facebook en andere internetbedrijven omgaan met privégegevens van gebruikers.

Wozniak stelt dat hij liever betaalt voor Facebook, dan dat zijn informatie wordt gebruikt voor advertentiedoeleinden. Hij prijst Apple daarnaast voor hoe het bedrijf met gebruikersdata omgaat.

Meer technologienieuws

‘PlayStation 5 verschijnt pas in 2020’

Sony zou de PlayStation 5 pas in 2020 op de markt willen brengen. Geruchten over een nieuwe PlayStation-spelcomputer in 2018 of 2019 kloppen hoogstwaarschijnlijk niet….

Facebook wijst gebruikers op datalek

Facebook maakt aan gebruikers via een speciale pagina duidelijk of hun data mogelijk is gelekt aan Cambridge Analytica. Op deze pagina kunnen Facebook-gebruikers bekijken of…

Facebook scherpt advertentiebeleid aan

Adverteerders op Facebook moeten in het vervolg beloven dat zij informatie over hun publiek alleen met toestemming zullen gebruiken. Facebook wil hiermee misbruik voorkomen. Adverteerders…

Scroll Up