Amerikaanse vlag op schermen na cyberaanval op Rusland en Iran

Een cyberaanval met doelwitten in Iran en Rusland liet een Amerikaanse vlag achter op computerschermen. Boven de Amerikaanse vlaggen stond de tekst “blijf van onze verkiezingen af”, aldus berichten op Twitter.

Bij de cyberaanval werden internetproviders, datacenters en een aantal websites getroffen. De hackers schakelden ook sommige apparatuur van de getroffen servers uit.

“We hadden er genoeg van dat overheidshackers de Verenigde Staten en andere landen aanvielen”, aldus één van de hackers achter een betrokken e-mailadres tegenover Motherboard. “We wilden daarom een boodschap achterlaten.”

Meer technologienieuws

‘PlayStation 5 verschijnt pas in 2020’

Sony zou de PlayStation 5 pas in 2020 op de markt willen brengen. Geruchten over een nieuwe PlayStation-spelcomputer in 2018 of 2019 kloppen hoogstwaarschijnlijk niet….

Facebook wijst gebruikers op datalek

Facebook maakt aan gebruikers via een speciale pagina duidelijk of hun data mogelijk is gelekt aan Cambridge Analytica. Op deze pagina kunnen Facebook-gebruikers bekijken of…

Facebook scherpt advertentiebeleid aan

Adverteerders op Facebook moeten in het vervolg beloven dat zij informatie over hun publiek alleen met toestemming zullen gebruiken. Facebook wil hiermee misbruik voorkomen. Adverteerders…

Scroll Up