Amerikaanse ambassadeur biedt copie geloofsbrieven aan Badrising

De Amerikaanse ambassadeur in Suriname Edwin R. Nolan heeft vanmorgen een copie van zijn geloofsbrieven aangeboden aan de minister van Buitenlandse Zaken Niermala Badrising.  De twee functionarissen ontmoetten elkaar gedurende 30 minuten en benadrukten hun bereidheid om samen te werken op gebieden van wederzijds belang.

Met het presenteren van zijn geloofsbrieven, is de ambassadeur in de positie om werkzaamheden uit te voeren die verband houden met zijn ambtsplicht zowel intern als extern. De formele aanbieding aan president Desi Bouterse zal plaatsvinden wanneer het staatshoofd beschikbaar is.

Nolan was de minister counselor voor politieke zaken op Amerikaanse ambassade in Ottawa.  Eerder, van 2010-2013, was hij Chargé d’Affaires ad interim en plaatsvervangend hoofd van de missie van de Ambassade van Den Haag.

Hij heeft vier jaar in Dublin, Ierland,  gediend als chef politieke/economische zaken waar hij uitgebreid aan het vredesproces in Noord-Ierland werkte.  Hij is heeft vier keren de Department of State Superior Honor Award ontvangen.

 

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up