Amerikaanse ambassadeur biedt copie geloofsbrieven aan Badrising

De Amerikaanse ambassadeur in Suriname Edwin R. Nolan heeft vanmorgen een copie van zijn geloofsbrieven aangeboden aan de minister van Buitenlandse Zaken Niermala Badrising.  De twee functionarissen ontmoetten elkaar gedurende 30 minuten en benadrukten hun bereidheid om samen te werken op gebieden van wederzijds belang.

Met het presenteren van zijn geloofsbrieven, is de ambassadeur in de positie om werkzaamheden uit te voeren die verband houden met zijn ambtsplicht zowel intern als extern. De formele aanbieding aan president Desi Bouterse zal plaatsvinden wanneer het staatshoofd beschikbaar is.

Nolan was de minister counselor voor politieke zaken op Amerikaanse ambassade in Ottawa.  Eerder, van 2010-2013, was hij Chargé d’Affaires ad interim en plaatsvervangend hoofd van de missie van de Ambassade van Den Haag.

Hij heeft vier jaar in Dublin, Ierland,  gediend als chef politieke/economische zaken waar hij uitgebreid aan het vredesproces in Noord-Ierland werkte.  Hij is heeft vier keren de Department of State Superior Honor Award ontvangen.

 

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up