ABOP: Het licht verwelkomen in het leven van elke Surinamer

Ongelijkwaardigheid en onrechtvaardigheden nemen binnen onze samenleving dagelijks toe. De voorbede van de partij in verband met Diwali gaat vooral naar hen die dit dagelijks ervaren en mee worstelen.

De terugkeer naar huis is een centraal concept in de Ramayana, waar de gelovige niet terugkeert naar een specifieke plaats, maar naar God en het vinden van een huis in God. In het Hindoeïsme is Diwali het festival van lichten, het markeert de terugkeer van de Heer Ram uit ballingschap terwijl kleine lampen zijn weg naar huis verlichtten.

Vandaag vieren wij de triomf van Heer Rama over de duivel koning Ravana, en goed over het kwade. We vieren de overwinning van waarheid over duisternis en van het licht en de onsterfelijkheid over de dood.

De voorwaarden om succes, hoop, liefde en wijsheid te scheppen liggen voor het oprapen. Laten we deze belangrijke dag tot ons nemen en het achterliggend doel van onze Surinaamse dag nastreven. Liefde voor elkaar, verdraagzaamheid en harmonie is het licht waarnaar wij dorstig smachten.

Namens de ABOP willen wij onze warmste wensen voor Diwali uitreiken aan iedereen die deze viert.

Wij hopen dat de aura van Heer Ganesha en Godin Lakshmi moed en welzijn in uw leven creëert. Dat de vreugdevolle viering van dit goddelijke festival uw hart vult met nooit beëindigende vreugde en geluk.

Wij wensen u een gelukkig Diwali.

(GFC)

Meer nieuws

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Aangeboden |  Yoga nader bekeken

Vandaag de dag blijft de wetenschap van yoga, die meer dan vijfduizend jaar geleden systematisch in India is ontstaan en geëvolueerd, in wezen de acceptatie…

Scroll Up