7-jarige jongen door vader van Wijdenboschbrug geduwd

Een 7-jarige jongen is maandag door zijn vader van de Wijdenboschbrug de rivier ingeduwd. De bemanning van een vissersboot die in de directe omgeving was, schoten de jongen te hulp.

Het slachtoffertje werd vervolgens in een privévoertuig van een getuige met begeleiding van de Motor Surveillance Dienst van de politie, afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch ziekenhuis voor medische behandeling. Hij is opgenomen op de afdeling Intensive Care van de ziekeninrichting.

Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffertje door zijn vader Rafiek naar de brug werd gebracht. De vader heeft het jongetje op gegeven moment vanuit een bepaalde hoogte van de brug de rivier ingeduwd.

Volgens de moeder heeft haar partner in beschonken toestand de woning verlaten en heeft hij de jongen van school afgehaald. Toen zij merkte dat haar zoon niet thuis kwam, belde zij op het nummer van de man. Haar zoon beantwoordde rond 15.00 uur de telefoon van de vader. De jongen kon niet aangeven in welke buurt hij zich op dat moment bevond met zijn vader. Op de achtergrond hoorde de vrouw haar partner schreeuwen tegen haar zoon dat ze op de Bosje brug zijn waar zij zouden springen.

De vrouw startte een zoektocht naar haar zoon en deed tenslotte het politie bureau Nieuwe Haven aan waar zij te horen kreeg dat er een jongetje van de Wijdenboschbrug was geduwd en opgenomen is in het ziekenhuis. De vrouw heeft bevestigd dat het om haar zoon gaat.

Van de vader ontbreekt nog elk spoor. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van de afdeling Jeugdzaken.(GFC)

Meer nieuws

Suribethouder voor duizenden opgelicht

De 42-jarige Sandjay B. werd maandag door de politie ingesloten, omdat hij een Suribethouder heeft opgelicht. Volgens verklaring van het slachtoffer had Sandjay de gewoonte…

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Luchtverkeersleiders in beraad

De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben in een spoed algemen leden vergadering besloten om per direct in actie te…

Scroll Up