24 vrouwen vervolgd voor dragen broek

In Soedan staan 24 vrouwen terecht voor het dragen van ongepaste kledij. Ze droegen eerder deze week een broek en kunnen daarvoor een straf krijgen van veertig zweepslagen en een boete, meldt de BBC.

De vrouwen waren op een feest in de buurt van de Soedanese hoofdstad Khartoem toen de zedenpolitie binnenviel. Die arresteerde de vrouwen bij het zien van hun kleding.

In het overwegend islamitische land wordt een broek bij vrouwen als een obsceen kledingstuk beschouwd. Volgens mensenrechtenactivisten worden elk jaar tienduizenden vrouwen gearresteerd en gegeseld voor dergelijk ‘onfatsoenlijk gedrag’. De regels worden tevens willekeurig opgelegd, stellen ze.(waarmaarraar.nl)

Meer bizar nieuws

Zestig Lula’s in parlement Brazilië

Ruim zestig Braziliaanse parlementsleden laten ‘Lula’ toevoegen aan hun naam uit protest tegen de gevangenisstraf van Lula da Silva. De oud-president is veroordeeld voor corruptie…

Ouders vinden na 24 jaar dochtertje terug

Op driejarige leeftijd verdween Qifeng in de Chinese stad Chengdu, terwijl haar ouders fruit verkochten. 24 jaar lang leek ze van de aardbodem verdwenen. Onlangs…

Scroll Up