1 voor 12 helpt begrafenis familie Jogi bekostigen, Hering Foundation helpt mee

De stichting 1 voor 12 heeft na een bezoek gebracht te hebben aan de familie Jogi wonende te Kabendadorp, besloten om de begrafenis van hun 15-jarige zoon Terry te helpen bekostigen. In dit kader is er vandaag ook een dringend beroep gedaan op de Internationale Geor Hering Foundation voor sponsoring. De directie van de Hering Foundation heeft na overleg met 1 voor 12 zijn financiële medewerking toegezegd.

De voorzitter van 1 voor 12, Louis Vismale, heeft reeds een financiële bijdrage en een voedselpakket aan de familie overhandigd.

Terry kwam op dinsdag 7 november op tragische wijze om het leven bij een verkeersongeval te Kabendadorp. Familie Jogi heeft ruim twee jaren geleden reeds een dochter verloren, die plotseling ziek werd.

De familie beschikt niet over directe inkomsten, gezien de vader geen vaste baan heeft. Hij probeert met zijn gezin rond te komen door kleine jobs te doen. Tot op heden heeft hij enkel steun van de stichting en enkele familieleden ontvangen. De vader, Rigij Jogi, wilt zijn zoon een waardige begrafenis geven.

“Ik wil mijn zoon begraven, maar financieel heb ik het een beetje moeilijk”, vertelt hij aan 1 voor 12. Gezien de stichting zwakkeren in de samenleving een helpende probeert te bieden, wil zij ook aan deze familie die een dubbele verdriet moet verwerken bijstaan in deze moeilijke periode.

De vader vertelt dat zowel hij als zijn vrouw het moeilijk hebben. Het overlijden van hun enige zoon, kort na het het overlijden van hun dochter, maakt de pijn alleen maar ondraaglijker. De ouders die nu maar twee dochters hebben (9 en 13 jaar), zagen hun zoon dinsdagmiddag voor het laatst, voordat hij met medeweten van zijn ouders vertrok met een oom. “Ik kom straks”, waren zijn laatste woorden aan zijn vader.

De kosten voor de begrafenis zijn geraamd op SRD 10.000. Gezien de stichting niet beschikt over zoveel financiële middelen, doet ze hierbij ook een beroep op de samenleving hun ondersteuning te bieden aan deze familie, die een zware periode nu meemaakt. Een ieder die een bijdrage wilt geven voor de begrafenis kan contact opnemen met de stichting 1 voor 12.

Meer nieuws

Man aangehouden voor oplichting seniorenburgers

Surveillerende politieambtenaren hebben dinsdag de 45-jarige Widjai N. aangehouden die zich de afgelopen maanden schuldig heeft gemaakt aan oplichting en verduistering. Zijn slachtoffers zijn seniorenburgers…

Para buigt zich over problemen Inheemse dorpen

Overheidsfunctionarissen en volksvertegenwoordigers hebben onder leiding van districtscommissaris (dc) Armand Jurel werkbezoeken gebracht aan ver gelegen Inheemse dorpen in Para. Bij deze bezoeken is van…

Planeet aarde raakt leven en water kwijt

De aarde raakt in rap tempo planten, dieren en schoon water kwijt, zegt de Verenigde Naties in vier nieuwe wetenschappelijke rapporten over biodiversiteit. Het gaat…

52 vreemdelingen gedeporteerd in februari

De afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname heeft in februari 52 vreemdelingen het land uitgezet. Deze illegalen zijn van verschillende nationaliteiten. Het gaat…

Verkrachte tiener sterft tijdens bevalling

Een 14-jarig meisje stierf in Paraguay vanwege complicaties bij de bevalling. Familieleden zeggen echter dat haar dood te wijten is aan medische fouten, schrijft UltimaHora….

Autobestuurder laat leven achter stuur

De 59-jarige Ivan Kemble heeft donderdag het leven gelaten in zijn voertuig. Volgens het onderzoek reed de bestuurder over de Nidhastraat en ging richting Leysweg….

Scroll Up